Unika 202 m2

MK Unikahuse

DETALJER


  • Hustype: Unika
  • Byggeår: 2012
  • Areal: 202 m2
  • By: Viborg
  • Sted: Mellemhøjen


BESKRIVELSE

I et af Viborgs ældre villakvarterer fandt Britta og Ove et hus, der efter planen skulle renoveres og moderniseres. I forløbet faldt snakken på fordelene ved at rive det gamle ned og bygge nyt for på den måde at kunne udnytte muligheden for at få en fantastisk udsigt over Viborg Søerne og hele Viborg by. Det blev løsningen!

Med respekt for byggestilen i kvarteret faldt valget på et trempelhus, som giver mere plads og en endnu bedre udnyttelse af rummene på 1. sal, idet trempelkonstruktionen udnytter tagetagen bedre på grund af de forhøjede ydervægge. Desuden får man ved at bygge i højden mulighed for udsigt ud over området. De zinkinddækkede gavle er ført til kip, hvilket giver en god og rummelig stue og køkken, og med de store vinduespartier kommer der et fantastisk lysindfald. Huset er uden udhæng og med listetækket tag. Desuden kan udsigten nydes fra den store indskudte tagterrasse.

Carporten er integreret som en del af huset, så man kan gå tørskoet fra bilen og ind i husets bryggers. Det kan man kalde komfort! Huset forsynes med varme fra nedgravet jordvarmeanlæg og har installeret et varmegenvindingsanlæg, hvorfor varmeregningen kan holdes på et minimum.